1- Tüm destek fonları, hepimizin katkıda bulunduğu kamu kaynaklarıyla oluşturuluyor. Şartları sağladığınızda, bu fonlardan faydalanmak sizin yasal hakkınız. Siz faydalanmazsanız, sizin vergilerinizle kurulan fonlardan başkaları faydalanırken, siz bundan yoksun kalıyorsunuz.
2- İşletmelerin yalnızca beşte biri üç yılın sonunda varlığını sürdürebiliyor. Yani %80 ihtimalle, şirketiniz dördüncü yılı görmeyecek. Gelirlerinizin giderlerinizi karşılayabildiği noktaya gelene kadarki süreye ‘ölüm vadisi’ deniyor. Vadide yitip gitmemek için en iyi çözüm, KOSGEB destekleri.
3- KOSGEB, özellikle AR-GE İnovasyon destek programında, genç internet şirketlerinin çoğunun zaten yaptığı AR-GE faaliyetlerini destekliyor. Türkiye’deki KOBİ’lerin çoğu yalnızca üretim yaptığından, onlardan belirgin şekilde sıyrılan bu projelerin desteklenme şansı daha fazla.
4- KOSGEB destek başvuruları, pek çok diğer destek programından çok daha kısa vadede sonuçlanıyor. Değerlendirme kurulları sık sık toplanıyor ve hızlı karar alıyor. Proje onaylandıktan sonraki usule uygun harcamalarınız destek kapsamına giriyor ve ödemeler ortalama 6 ayda yapılmaya başlanıyor.
5- AR-GE İnovasyon destek programıyla KOSGEB 12-24 ay arası sürede, personel giderinizi 100.000 TL’ye kadar, donanım-yazılım-hizmet alımlarınızı 100.000 TL’ye kadar, yurt dışı konferans-fuar ziyaretlerinizi 15.000 TL’ye kadar, Test ve Muayene Hizmetlerinizi 20.000 TL'ye kadar, Belgelendirme maliyetlerinizi belge başına 2.500 TL'ye kadar, tanıtım faaliyetlerinizi 5.000 TL’ye kadar destekliyor.
6- Diğer destek programlarında olmayan bu çeşitlilik, bir ürün ortaya çıkarırken personel maliyeti, hizmet alımı, tanıtım faaliyetleri, yurt dışı ziyaretleri gibi her tür ihtiyacınızı karşılamaya destek oluyor. Amacına uygun kullandığınızda bu, ürüne odaklanmanızı kolaylaştırıyor.
7- Proje yazım süreci, diğer destek programlarına göre çok daha kısa sürüyor. Projenin amacı ve gerekçesi, konusu ve kapsamı, elde edilmek istenen çıktılar ve kullanım alanları ile hangi insan ve donanım kaynağını nasıl kullanacağınızı net olarak belirlemeniz yeterli.
TekniKora Corporation Öcülüğünde KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?
1- Süreç, şirketinizi tanımakla başlıyor. Lütfen sitemizin iletişim kısmındaki formu doldurun, randevulaşalım, ister Skype ile, ister yüzyüze bir toplantıda size en uygun projeyi belirleyelim.
2- Sonrasında tercihinize göre ya projeyi sizin için biz yazalım, ya da her adımınızda sizi yönlendirelim.
3- Bir taraftan destek almanız için gereken ve KOBİ olduğunuzu belgeleyen KOBİ beyannamesini hazırlayalım.
4- En yakın kurul toplantısında projemizi birlikte anlatalım ve onayı alıp çalışmaya başlayalım!
5- Proje süresince üç ayda bir yapılan hakem izleme toplantılarına da sizinle birlikte katılalım
1203 Sokak No:6 Kat:9 Konak / İZMİR
Merkez Ofis : 444 KO RA
Mobil : 0532 631 88 00
info@teknikora.com
© Copyright 2023 - TekniKora
CE Belgesi - ISO 9001 Belgesi - LVD Testleri - TSE Belgesi - G Belgesi - Asansör CE Belgesi - Makina CE Belgesi - LVD CE Belgesi - Yapı Malzemeleri CE Belgesi - EMC CE Belgesi - Basınçlı Ekipmanlar CE Belgesi - Tıbbi Cihaz CE Belgesi - Oyuncak CE Belgesi - Gezi Tekneleri CE Belgesi - İş Sağlığı Güvenliği - Kaldırma İletme Ekipmanları Muayenesi - Basınçlı Ekipmanlar Muayenesi - Femko - Periyodik Muayene - Teknik ve Elektiriksel Ölçümler ve Muayene - İş Hijyeni ve Ortam Ölçümleri - CE Teknik Dosya - Kalibrasyon - İzmir Marka Tescil - Proje Çizim – Danışmanlık