95/16/EC Asansör Modül B + E Belgesi, asansör montaj ve revizyon firmalarının alabileceği bir CE belgesi olmakla birlikte Tipe Uygunluk ve Son Kontrol işlemlerini kapsar. Tip Asansörlerin Mühendislik Hizmetleri dış kaynaklı olarak alınabilir. Ve tasarım dış kaynaklı olduğu için firma içinde mühendis ihtiyacı olmadan firma Uygunluk Değerlendirme Prosedürünü gerçekleştirebilmektedir.
Bir asansör tipinin belirli sınırlar arasında tarifi de denebilir. Yani, askı sistemi, tahrik şekli, kapasite, hız ve kullanılan komponentlerle ilgili belirlenen aralık içerisindeki asansörlerin belgelendirilmesidir. Asansör Modül E belgesi ise imalat kalite güvencesidir ve Asansör Modül B Belgeside tarif edilen asansörün belgede belirtilen modele uygun tesis edildiğinin kontrolünün (Son Kontrolü) yine firma bünyesinde bulunan son kontrol sorumlusu tarafından yapılmasıdır. Bakanlık yetkilileri bu modülden belge almış firmaların piyasa denetim ve gözetimlerinde özellikle son kontrol sorumlusunun yetkinliğinin kontrol edileceğini bildirmektedirler.
95/16/EC Asansör Modül B + E Belgesinde asansör kullanıcılarını bekleyen sorunlar aynı Asansör Modül H Belgesi nde olduğu gibi imalat eksikleri olan ve yönetmeliğe uygun olmayan asansörleri kullanmak ve yıllık muayenelerde ortaya çıkan uygunsuzluklarla ilgili maliyetin kendileri tarafından karşılanmasıdır. Firmaları bekleyen sorunlar ise Bakanlığın her ne kadar resmi yazı ile “Asansör Modül H Belgesi kapsamı dışında tasarım hizmetleri dışarıdan satın alınmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır” demesine rağmen, tescillerde oda onayı isteyen belediyelerde odadan onay alamayacak olması ve birçok belediyede de sadece modül H belgesinin bilinmesi nedeni ile oluşacak dirençtir.
Bu nedenle dernekler tarafından ilk olarak son kontrolün önemine binaen eğitimler düzenlenmesi, belediyelerin bilinçlendirilmesi için toplantılar düzenlenmesi, bilgilendirme notlarının hazırlanması ve mühendis odalarıyla sadece asansör SMM’leri için zorunlu olan (Asansör SMM’leri sadece çalıştıkları büro tarafından tesis edilen asansörlere ait hizmetleri üretebilirler) maddesinin kaldırılması konusunda görüşmeler yapılmalıdır.
95/16/AT Asansör Yönetmeliği kapsamında, TekniKora Mühendislik alanında deneyimli mühendis kadrosu ve sektör tecrübesiyle, Asansör Modül değerlendirmeleri, Asansör Proje çizimleri, Teknik Dosya Hazırlığı ve CE Belgelendirme işlemlerinizin tümü için profesyonel hizmetler sunmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız
http://www.teknikora.com/95_16_ec_asansör_ce_belgesi--TR-19-2.html
1203 Sokak No:6 Kat:9 Konak / İZMİR
Merkez Ofis : 444 KO RA
Mobil : 0532 631 88 00
info@teknikora.com
© Copyright 2023 - TekniKora
CE Belgesi - ISO 9001 Belgesi - LVD Testleri - TSE Belgesi - G Belgesi - Asansör CE Belgesi - Makina CE Belgesi - LVD CE Belgesi - Yapı Malzemeleri CE Belgesi - EMC CE Belgesi - Basınçlı Ekipmanlar CE Belgesi - Tıbbi Cihaz CE Belgesi - Oyuncak CE Belgesi - Gezi Tekneleri CE Belgesi - İş Sağlığı Güvenliği - Kaldırma İletme Ekipmanları Muayenesi - Basınçlı Ekipmanlar Muayenesi - Femko - Periyodik Muayene - Teknik ve Elektiriksel Ölçümler ve Muayene - İş Hijyeni ve Ortam Ölçümleri - CE Teknik Dosya - Kalibrasyon - İzmir Marka Tescil - Proje Çizim – Danışmanlık