89/686/EEC Kişisel Koruyucu Ekipmanlar Direktifi - CE Belgesi
Bu Yönetmeliğin amacı; insan sağlığı ve güvenliğinin korunması amacıyla kullanılan kişisel koruyucu donanımların imalatı, ithalatı, piyasaya arzı, hizmete sunumu ve denetimi ile üçüncü şahısların can ve mal güvenliğinin tehlikelere karşı korunmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Tanım:Bir veya birden fazla sağlık ve güvenlik tehlikesine karşı korunmak için kişilerce giyilmek veya taşınmak amacıyla tasarlanmış herhangi bir cihaz, alet veya malzemeye denir.
Kişisel Koruyucu Ekipmanlar CE İşaretleme Süreci;
Kişisel Koruyucu Ekipmanlar CE direktifi kapsamında CE işaretleme süreci genel olarak aşağıda sıralanmıştır.
Kişisel Koruyucu Ekipmanlar CE Belgesi
Onaylanmış kuruluş, aşağıda belirtilen yönteme uygun olarak AT tip incelemesini yürütür.
İmalatçının teknik dosyasının incelenmesi: İmalatçının teknik dosyasının ilgili uyumlaştırılmış ulusal standartlara uygun olup olmadığı incelenir. İmalatçı uyumlaştırılmış ulusal standartları uygulamamışsa veya kısmen uygulamışsa veya böyle bir Standard yoksa onaylanmış kuruluş, imalatçının teknik dosyasının, imalatçı tarafından kullanılan teknik özelliklere uygunluğunu incelemeden önce söz konusu özelliklerin temel gerekleri karşılayıp karşılamadığını kontrol eder.
Modelin incelenmesi: Onaylanmış kuruluş modelin, imalatçının teknik dosyasına uygun olarak üretilip üretilmediğini ve öngörülen amaç doğrultusunda tam bir güvenlik içinde kullanılıp kullanılamayacağını belirledikten sonra, modelin uyumlaştırılmış ulusal standartlara uygun olup olmadığını tespit etmek için gerekli inceleme ve testleri yapar.
İmalatçı, uyumlaştırılmış ulusal standartları uygulamamışsa veya kısmen uygulamışsa veya böyle bir Standard yoksa onaylanmış kuruluş, modelin temel gereklere ve imalatçı tarafından verilen teknik özelliklere uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla gerekli inceleme ve testleri gerçekleştirir.
Belge düzenlenmesi: Model için, onaylanmış kuruluş bir AT tip inceleme belgesi düzenler ve durumu başvuru sahibine bildirir. Bu belgede yer alması gereken hususlar şunlardır;
Belgelerin saklanması zorunluluğu
İmalatçının teknik dosyası, inceleme ve test raporlarının birer kopyası, KKD’nin piyasaya verilişini takip eden on yıl süre ile hem imalatçı hem de onaylanmış kuruluş tarafından Bakanlık incelemesine hazır bulundurulmak üzere saklanır.
Onaylanmış kuruluşun yükümlülüğü
AT tip inceleme belgesi vermeyi reddeden veya belgeyi geri çeken onaylanmış kuruluş, diğer onaylanmış kuruluşları ve Bakanlığı bu durumdan haberdar eder. Bakanlık, bu kararı, gerekçeleri ile birlikte Komisyona ve AB üyesi ülkelere iletilmek üzere Müsteşarlığa bildirir.
Kişisel Koruyucu Ekipmanlar Ce Uygunluk İşareti
Kişisel koruyucu ekipmanlar üzerine CE uygunluk işareti, aşağıdaki grafikte belirtilen şekilde “CE” harflerinden oluşur. CE Şekli;
Teknik Dosyanın Hazırlanması (İmalatçı Teknik Dosyası)
Hangi Ürünler Kişisel Koruyucu Ekipmanlar Sınıfına Girer?
1-Ayak Koruyucuları
2-Baş Koruyucuları
3-Yüz Ve Göz Koruyucuları
4-Solunum Sistemi Koruyucuları
5-İşitme Duyusunun Korunması
6-El, Kol Ve Vücut Korunması
7-İklime Dayanıklı Giysi
8-Yansıtıcı Giysi
9-Emniyet Kemeri
10-Güvenlik Halatları
1203 Sokak No:6 Kat:9 Konak / İZMİR
Merkez Ofis : 444 KO RA
Mobil : 0532 631 88 00
info@teknikora.com
© Copyright 2023 - TekniKora
CE Belgesi - ISO 9001 Belgesi - LVD Testleri - TSE Belgesi - G Belgesi - Asansör CE Belgesi - Makina CE Belgesi - LVD CE Belgesi - Yapı Malzemeleri CE Belgesi - EMC CE Belgesi - Basınçlı Ekipmanlar CE Belgesi - Tıbbi Cihaz CE Belgesi - Oyuncak CE Belgesi - Gezi Tekneleri CE Belgesi - İş Sağlığı Güvenliği - Kaldırma İletme Ekipmanları Muayenesi - Basınçlı Ekipmanlar Muayenesi - Femko - Periyodik Muayene - Teknik ve Elektiriksel Ölçümler ve Muayene - İş Hijyeni ve Ortam Ölçümleri - CE Teknik Dosya - Kalibrasyon - İzmir Marka Tescil - Proje Çizim – Danışmanlık